Backlink Nedir ?

BackLink (Geri Bağlantı)’nin Anlamı

BackLink“, bir web sayfasından başka bir web sayfasına veya web sitesine verilen linklere denir. Örneğin biz A sitesinin sahibiyiz ve B,C ve D siteleri bizim A sitemizdeki 10 adet sayfaya link vermiş olsun. İşte bu 10 adet linke “backLink” denir.





BackLink Neden Önemlidir?

Düz mantıkla size ne kadar çok site link verirse siz o kadar değerli olursunuz. İşte bu basit mantıktan yolan çıkıldığında bir sitenin sahip olduğu BackLink sayısı SEO optimizasyonu için temel gereksinimlerdendir. O sebeple ne kadar çok BackLink o kadar çok pagerank ve arama sonuçlarında üstlerde çıkmak demektir.
Verilen link sayısı kadar linkin metninde yazan yazı da sizin SEO değerinizi etkiler. Robotlar linkin içeriğinin linkle ne kadar ilişkili olduğuna bakarak ona göre daha az veya fazla puanlama yapmaktadırlar.

BackLink Sayısı Nasıl Artırılır?

Her zaman ilk kural olan “Tekil ve özenli yazılmış” bir içerik şart. İnternette gezindiğiniz forum ve çeşitli sosyal siterlerde yorum yaparken, yazı yazarken mutlaka web sitenize link veren bir imza belirleyin. Ayrıca sosyal sitelerde paylaşıma izin veren eklentileri ve IDEleri kullanarak sitenizde “Bunu Facebook’ta paylaş” tarzında linkler oluşturun.

BackLink Sayısının Ani Artışı Neden Tehlikelidir?

Web sitenizdeki backLink sayısını ani olarak arttırmaya çalışıyorsanız dikkat edin! Ağ robotları çok yüksek sayıda sayfayı gezdiği için geliştirdikleri algoritmalarla “uygun olmayan yöntemler” yaptığınıza karar verip sizi “yasaklayabilir“. Bu da sitenizin SEO değeri için hiç de iyi olmaaz. Buna dikkat edin. Düzenli aralıklarla kontrol edin.

Google’da backLink sayısını nasıl bulurum?

google.com‘a girip arama kutusuna “link:www.siteminadi.com” yazarak arama yapınız. Sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
Devamı...
 
Türk Blog Linkleri © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

Site Ekle